Het begint, de islamitische oproep tot gebed is aangekomen in Nederland

Sinds kort kunnen we op verschillende plekken in Nederland dagelijks genieten van de islamitische oproep tot gebed. Dit hadden we kunnen zien aankomen natuurlijk. Maar helaas, zoals het bij de discussie over de islam wel vaker gaat zijn we vooral reactief bezig. Niemand vroeg zich hardop af waarom elke moskee voorzien werd van grote dominante minaretten. Erger nog niemand vroeg zich af waarom deze minaretten allemaal voorzien werden van luidsprekers. Waarvoor zouden die speakers gaan dienen in de toekomst. Om dance muziek mee af te spelen? De maandelijkse sirene misschien? Of course not!! Deze speakers worden op minaretten gemonteerd om de islamitische oproep tot gebed doorheen te zingen.

Minaret in Amersfoort met luidsprekers

Om de Nederlanders niet meteen op stang te jagen werden deze speakers tot nu toe nog niet veel gebruik. Maar het feit dat ze geïnstalleerd en gebruiksklaar zijn betekend dat het de bedoeling is dat deze in de toekomst wel gebruikt gaan worden. Sterker nog in veel steden worden ze al gebruikt.

De invoering van de oproep tot gebed wordt stukje bij beetje gedaan. Het begint bij het bouwen van moskeeën met minaretten en speakers. Vervolgens wordt de oproep enkel op islamitische feestdagen gedaan. Daarna alleen elke vrijdag en zoals het er nu naar uitziet zijn we bij de introductie van de dagelijkse oproep tot gebed. Dit zal alleen maar erger worden omdat de islam dicteert dat de oproep 5 keer per dag uitgezonden moet worden. Een keer in de ochtend bij zonsopgang, één keer in de middag wanneer de zon op het hoogste punt staat, één keer in de namiddag, één keer in de avond bij zonsondergang en één keer in de nacht. Dit betekend dus dat dit islamitische gebed de hele dag door te horen zal zijn. In sommige landen houden ze zich zo strikt aan de islamitische geboden dat ze de oproep zelfs om 4:30 in de ochtend uitzenden zoals te zien is in het onderstaande filmpje dat is opgenomen vanuit een hotel in Cairo.

Oproep tot gebed in Cairo opgenomen vanuit een hotel [elke ochtend om 4:30]

De islamitische oproep tot gebed is bedoeld om moslims te laten weten dat het tijd is voor één van de 5 gebeden aan Allah. Het is de bedoeling dat je slaafs alle activiteiten staakt en jezelf klaar maakt voor het gebed. De oproep tot gebed wordt door veel moslims ook gezien als een overwinning op een bepaald gebied.

Islamitische theologie
Bilal verricht de oproep tot het gebed, de “athaan”, boven op de “Ka’bah”
Toen het tijdstip van het middaggebed “Dhohr” aanbrak, droeg de profeet  Bilal op om de oproep tot het gebed te verrichten, waarna hij dit boven op de “Ka’bah” deed. Dit was ook een teken van de overheersing van de Islam, hetgeen alle blijdschap heeft bezorgd bij de moslims en alle woede bij de afgodendienaars.

Dagelijkse oproep tot gebed in Deventer

Maar wat wordt er dan in de toekomst elke dag 5 keer over het Nederlandse landschap geproclameerd? Hieronder een video en de vertaling van de oproep tot gebed.


Allah is de grootste, Allah is de grootste
Ik getuig dat er geen god is dan Allah, Ik getuig dat er geen god is dan Allah
Ik getuig dat Mohammed de boodschapper van Allah is, Ik getuig dat Mohammed de boodschapper van Allah is
Haast je naar het gebed, Haast je naar het gebed
Haast je naar de voorspoed, Haast je naar de voorspoed
Allah is de grootste, Er is geen god dan Allah

En dan maken die linkse natuurclubjes zich boos over zingende christenen in de polder? De wereld op z’n kop.

Heb jij hier ook een mening over? Vul dan de pol “De gemeente moet de gebedsoproep kunnen verbieden eens/oneens” in op de site van de EO .

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: