Gesneuvelde jihadist was wedergeboren moslim

Mourad M, de Delftse moslim die in Syrië gesneuveld is blijkt een wedergeboren moslim te zijn. Mourad is zich na de dood van zijn vader steeds meer gaan verdiepen in de islam en werd steeds radicaler. Dit is wat er gebeurd wanneer een gematigde moslim door een ernstige situatie (de dood van zijn vader) de schrik om het hart krijgt en gaat nadenken over de dood. Velen grijpen dan terug naar het enige spirituele dat ze kennen en dat is bij moslims de koran. Vanaf dat moment willen ze steeds meer lijken op de islamitische profeet Mohammed. Het baartje groeit, de kleding veranderd en uiteindelijk zullen ze zich ‘naar goed voorbeeld van Mohammed’ ook bezig houden met de jihad.

Mourad M blijkt niet lang geleden een gezonde jonge Marokkaan te zijn geweest die hield van sport, uitgaan en meisjes. Wanneer dit soort jongens zich echter gaan verdiepen in de islam en de geboden van Mohammed opvolgen worden ze jihadisten. De islam inspireert blijkbaar tot dit soort praktijken. Hoe anders is het bij mensen die christelijk worden? Vaak worden wedergeboren christenen poeslief en zweren ze alle geweld en slechtheid af. Ja ze gaan ineens op het marktplein staan met flyers over de Here en praten je de oren van je kop, maar ze snijden deze er in ieder geval niet eraf.

Wedergeboren moslims zijn vaak het gevaarlijkst. Dit omdat ze in hun verleden vaak veel dingen hebben gedaan die Allah verboden heeft en ze extra hun best willen doen om deze zonden te compenseren met goede daden. Jihad is één van de goede daden die voor Allah zwaar weegt. Sterker nog als een moslim zijn dood vindt in jihad dan komt hij gegarandeerd in de hemel. De reis naar Syrië was voor Mourad daarom ook een manier om schoonschip te maken.

Naast Mourad zijn er ongeveer 20 andere jongens uit Delft naar Syrië gereisd.

Bron: NOS

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: