Een van ONZE jihadisten sneuveld in Syrië

Vorige week stond het met koeien letters in elke krant, Nederlandse jihadisten strijden mee met de radicaal islamitische tak van de Syrische rebellen. Er zijn zeker honderd gevallen bekend van Nederlanders die naar Syrië zijn vertrokken om zich daar te voegen bij de islamitische jihad. Gister bleek dat de eerste Nederlandse jihadist in de strijd is gesneuveld. Het gaat om de Marokkaan Mourad M uit Delft. Zijn broer die ook in Syrië strijdt zou het nieuws aan zijn moeder hebben meegedeeld. De broer gaf aan door te gaan met de strijd.

Er is de afgelopen jaren een trend ontstaan bij jonge Europese moslims om zich te voegen aan het jihad front in onder andere landen als Somalië, Afghanistan en Irak. Ze sluiten zich dan aan bij radicaal islamitische groeperingen zoals Al Shabaab en Al Qaida die dood en verderf verspreider. De laatste jaren zijn Syrië en Mali populaire jihad bestemmingen geworden. In veel van deze oorlogen strijden de jihadisten tegen het leger van het land waar ze zelf vandaan komen. Zo hebben veel Engelse moslims gestreden tegen Engelse soldaten in Afghanistan en strijden veel Franse moslims in Mali tegen de Franse soldaten.

De grote vraag natuurlijk is wat er gebeurd met deze jihadisten wanneer ze weer terugkeren naar Europa. Zullen ze hun kalasjnikov netjes in de gang ophangen en model burgers worden? Dit lijkt me sterk. Een ding is zeker, wanneer ze terugkeren zullen de suffe Europese landen ze niet tegenhouden. Sterker nog, bij Pauw en Witteman werd vorige week gesproken over trauma opvang voor die zielige jongetjes. Want zo zegt Beatrice de Graaf  ‘Terreur expert van beroep’, deze jongetjes moet je goed opvangen als ze terugkomen, ze zouden wel eens getraumatiseerd kunnen zijn.  Woehoee wat zijn ze zielig hoor. Deze kids zijn vaak boven de 20 radicaal islamitisch en bereid om te doden en te sterven voor de islam. Beatrice de Graaf kraamt in het programma zoveel onzin uit dat ik me afvraag of ze niet eerder een linkse buurtwerker. Deze vrouw is niet goed wijs. Toen Achmed Marcouch suggereerde dat we het paspoort van deze jihadisten bij aankomst op Schiphol zouden moeten afpakken ontplofte ze zowat van woede. “We kunnen toch niet zomaar hun paspoort afpakken” schreeuwde ze. Nee mevrouw de terrorisme expert, we onthalen ze met een fanfare. Nog beter we organiseren een feest in Amsterdam en laten alle honderd (of wat ervan over is gebleven) op bootjes door de grachten van Amsterdam varen. Ja met zulke terrorisme experts winnen we de oorlog!! NOT

Uitzending Pauw en Witteman

Het enge is dat er een grote jihad gaande is die verschillende fronten heeft in de wereld. Deze jihadisten willen maar één ding en dat is werelddominatie voor de islam. Het gaat ze om de oprichting van het islamitische wereldrijk (het kalifaat) dat de hele wereld over wilt nemen. Dit is een gebod van de islamitische profeet Mohammed himself.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: