Weer zelfmoordaanslag op volle kerkdienst Nigeria

Opnieuw zijn Nigeriaanse christenen het slachtoffer geworden van een zelfmoordaanslag op een kerk. Zondag reden twee zelfmoord terroristen met auto’s volgeladen met explosieven een kerk terrein op. De eerste auto explodeerde net buiten de kerk. Toen mensen probeerden de slachtoffers van de eerste explosie te helpen reed een tweede zelfmoordterrorist het terrein op en zorgde voor nog meer slachtoffers. In ieder geval 11 mensen zijn overleden en 30 mensen zijn gewond geraakt. Het dodental loopt mogelijk nog op.

Radicale moslims hebben de jihad aan de christenen van Nigeria verklaard en zullen niet ophouden totdat alle christenen uit het Noorden en de grensgebieden zijn verdreven. Christenen worden stelselmatig vermoord en ge-terroriseert en de wereld kijkt toe. Deze maand nog zijn 5 christenen vermoord door gewapende doodseskader en vorige maand werd nog een kerk gebombardeerd. Elke maand vind er minimaal één zelfmoord aanslag plaats op een kerk, en sommige weken is het elke zondag raak. Christenen durven niet meer naar kerkdiensten te komen en kerken moeten bewaakt worden door het leger.

Ook in andere Afrikaanse landen staan de christenen en het christendom onderdruk. Zo hebben radicale moslims Mali overgenomen en vallen daar christenen aan en worden er geregeld handgranaten bij Keniaanse kerken naar binnen gegooid. Het gaat vooral mis bij de grensgebieden tussen christelijk en islamitisch Afrika. Ik voorzie dat er meer Afrikaanse landen volgen nu de islamitische opleving is begonnen.

Zie ook Trouw

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: