Israël under attack

Het verhaal is al jaren hetzelfde. Hamas vuurt raketten af op burgerdoelen in Israël, de Israëlisch vluchten naar hun schuilkelders en de wereld draait gewoon door. Op enig moment, na honderden raket aanvallen op Israël schiet Israël terug. Op dat moment wordt het pas interessant. De wereldwijde media begint erover te schrijven. Berichten als ‘Israël bestookt doelen in Gaza’ verschijnen met koeienletters in de kranten.

Hoe kan het dat de wereld over Israël valt wanneer deze eindelijk besluit dat die honderden bommen vanuit Gaza op onschuldige burgers toch echt gestopt moeten worden. Hoe kan het zijn dat wanneer Hamas zijn bommen richt op huizen en kinderdagverblijven Israël wordt veroordeeld wanneer ze een bekende Hamas jihad strijder uitschakelen die zeer veel bloed aan zijn handen heeft. Ziet de wereld dan geen verschil tussen beiden?

Helaas wordt Israël al weken bestookt door bommen vanuit de Gazastrook. Helaas moest Israël terugvechten. Helaas vallen hier ook burgerslachtoffers door ondanks dat Israël gericht op jacht gaat naar diegene die de bommen afvuren. Israël strooit zelfs flyers boven Gaza uit waarin ze burgers waarschuwen zoveel mogelijk de plekken te vermijden vanwaaruit jihadstrijders bommen afvuren.

Hier wat foto’s van de situatie in Israël die je in de media niet of nauwelijks te zien zult krijgen. Voor de plaatjes van de situatie in Gaza kun je wel bij de media terecht, vandaar dat ik me hier beperk tot Israël.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: