Weer christenen vermoord in Nigeria

Was het vorige week nog nieuws dat de islamitische groepering Boka Haram ruim 3000 mensen (vooral christenen) doodde vanaf 2009, kwam vandaag weer naar buiten dat er afgelopen weekend weer 5 christenen zijn vermoord.

Bron: KerkNieuws

‘Boko Haram doodde ruim 3000 mensen’

'Boko Haram doodde ruim 3000 mensen'

DI 06 nov 2012 | 14.14
De radicale islamitische beweging Boko Haram heeft sinds 2009 bij aanslagen meer dan 3000 mensen om het leven gebracht. Dat heeft de commandant van de Nigeriaanse landmacht, Azubuike Ihejirika, gezegd, zo meldde de Nigeriaanse krant Nation dinsdag…..

Aanhangers van de beweging plegen vooral aanslagen op christenen, leden van de veiligheidsdiensten en vertegenwoordigers van de overheid. Ook gematigde moslims zijn soms het doelwit.


 Bron: Kerknieuws

Weer vijf christenen vermoord in Nigeria

Nigeria

MA 12 nov 2012 | 09.25
In Nigeria zijn afgelopen weekeinde weer vijf christenen vermoord. De moorden zijn wellicht het werk van de radicaal-islamitische groep Boko Haram die al honderden doden op haar geweten heeft. Vooral in het noorden van Nigeria wordt nu al maanden jacht gemaakt op christenen. Sommigen spreken zelfs van een ware genocide.

Mgr. Ignatius Kaigama, aartsbisschop van Jos en voorzitter van de Nigeriaanse bisschoppenconferentie, heeft de internationale gemeenschap al herhaaldelijk opgeroepen om hulp te bieden om een einde te maken aan het geweld van Boko Haram in zijn land. De internationale gemeenschap kijkt echter tot dusver de andere kant uit.

De islamitische beweging Boka Haram is al jaren bezig om de christenen in het land uit te moorden door middel van zelfmoordaanslagen op kerken en markten. Vaak rijd een auto een volle kerkdienst binnen waarna de bestuurder zich opblaast om zoveel mogelijk dood en verderf te verspreiden. De ideologie van Boka Haram is dezelfde als die van Hamas in Israël, Taliban in Afghanistan, Moro islamic liberation front in de Filipijnen, Al Qaida in Yemen enz… Wanneer valt het kwartje? Islam is in oorlog met de rest van de wereld maar niemand wilt dit erkennen. Hoe lang nog moeten de Nigeriaanse christenen pikken dat hun kerken wekelijks worden gebombardeerd?

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: