Radicale moslims Egypte roepen weer op tot vernietigen Farao beelden

Egyptische islamisten hebben weer opgeroepen tot het vernietigen van de afgodbeelden van de farao’s. Dit keer kwam de oproep van Murgan Mustafa. Hij pleit ervoor dat de goddeloze beelden die voor het ontstaan van de islam zijn gemaakt te vernietigen.

Dat soortgelijke oproepen serieus genomen moeten worden bewezen de islamisten van Mali eerder dit jaar. Zij sloopten eeuwenoude sufi heiligdommen ondanks dat deze op de werelderfgoedlijst van Unesco stonden. Ook in Libië gingen enkele sufi heiligdommen illegaal tegen de vlakte. Sufi heiligdommen worden ondanks het islamitische karakter door fundamentalistische moslims gezien als on-islamitisch.

Overigens zijn er in het verleden ook minder radicale oplossingen voor de pyramides en de farao beelden naar voren gebracht door fundamentalistische moslims in Egypte. Zo riepen Salafisten eerder op de pyramides en beelden met wax te bedekken zie hier.

Hoe dan ook ik wens de islamisten van Egypte heel veel succes met hun ambitieuze plannen. Ik ga ervan uit dat ze consequent te werk gaan en ook geen on-islamitische apparatuur zoals hijskranen en drillboren voor de sloop zullen gebruiken. Mogelijk kunnen ze bij Hamas een aantal zelfmoordterroristen lenen die de fundering van de pyramides kunnen verzwakken. Dit scheelt hakwerk…

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: