Islamitische vrouwen knippen haar af van christelijk meisje in de metro Egypte

Egypte glijd langzaam weg in het islamitische moeras, en gaat in sneltrein vaart achter Iran en Saudi Arabië aan. Waar christenen, vrouwen en gematigde moslims onder het bewind van Mubarak enige veiligheid en vrijheid genoten gaat het na de Arabische lente steeds slechter met hun. Dit maakt onderstaand incident weer pijnlijk duidelijk

Twee islamitische vrouwen gehuld in Niqab/Boerka hebben in de Egyptische metro een christelijk meisje aangevallen omdat ze geen hoofddoek droeg. De twee vrouwen knipte in de metro het haar af van de 13 jarige Maggie Milad Fayez af.

Dit incident gebeurde een week na een ander soortgelijk incident waarbij een lerares het haar van twee 12 jarige kinderen had afgeknipt omdat deze hadden geweigerd hun hoofd te bedekken. Ook is eerder dit jaar een christelijke vrouw van de trein geduwd nadat ze voor “ongelovige’ werd uitgemaakt. De vrouw brak haar arm.

De druk om een hoofddoek in het openbaar te dragen neemt steeds meer toe. Christenen en gematigde moslims dragen in het openbaar geen hoofddoek. Dit kan door de groepsdruk nu veranderen.

Bron: Egypt Independent

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: