Teken petitie voor gevangen christen in Marokko

Bron: Reformatorisch dagblad

Petitie voor gevangen christen in Marokko

05-10-2012 12:14 | Kerkredactie

RABAT – Sinds 2005 zit de Marokkaanse christen Jamaa Ait Bakrim vast. Hij heeft nog acht jaar te gaan. International Christian Concern, een organisatie die opkomt voor christenen wereldwijd, heeft een actie op touw gezet voor zijn onmiddellijke vrijlating. Jamaa Ait Bakrim verbrandde in 2005 twee ongebruikte houten palen bij hem thuis. Hij had er toestemming voor gevraagd, maar de politie arresteerde hem vervolgens. Hoewel het in de brand steken van oud hout nauwelijks een vergrijp is te noemen, was het de aanleiding om hem vast te houden voor zijn bekering van de islam tot het christendom. Zo’n overstap is ten strengste verboden in Marokko en veel andere islamitische landen.

Jamaa Ait Bakrim ging na een reis door Europa in het begin van de jaren ’90 over tot het christelijk geloof. Sindsdien is hij een paria geworden voor zijn familie. Hij is in een psychiatrische inrichting opgesloten en heeft al eerder gevangen gezeten vanwege het ophangen van een kruis in zijn woning.

Teken Hier

Het komt veel voor dat moslims Jezus leren kennen. Vaak heeft dit verstrekkende gevolgen afhankelijk van de mate waarop de sharia doorgevoerd is in de samenleving. In het westen worden ze vaak verstoten door hun familie en gemeenschap, in “gematigde” islamitische landen als Marokko en Turkije worden ze of in gevangenis gegooid of gediscrimineerd. Ook worden moslims die christen worden vaak opgenomen in psychiatrische inrichtingen omdat moslims ervan uitgaan dat een persoon die de islam verlaat voor iets “achterlijks” als het christendom wel zeker gek moet zijn. Moslims en de islam zijn zo vol van zichzelf dat ze zich niet kunnen of willen voorstellen dat mensen een ander pad kiezen. Onder Youtube filmpjes met getuigenissen over moslims die anders zijn gaan geloven staan meestal commentaren waarin beweerd wordt dat het verhaal gelogen is en dat de persoon in kwestie liegt.

Zie ook Persecution.org

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: