Frankrijk: Anti-terreureenheid schiet terrorist dood die eerder handgranaat in joodse supermarkt gooide

Tijdens een anti-terreur actie in Frankrijk is een 33 jarige moslim terrorist doodgeschoten. De 33 jarige moslim Jeremy Sidney van Franse nationaliteit heeft in september een handgranaat bij een Joodse koosjere supermarkt  in Parijs naar binnen gegooid, waarbij één persoon licht gewond raakte.

Toen de politie de man wou arresteren begon deze te schieten waardoor hij drie agenten raakte in hun kogelwerende kledij en één in zijn helm.

Tijdens de invallen zijn ook andere jihadisten opgepakt waaronder ook één van de twee echtgenoten van Sidney die gekleed was in niqab (boerka). Sidney een crimineel die net bekeerd was tot de islam en wilde niets liever dan te sterven als martelaar.

Op dezelfde dag dat de Franse politie de terrorist Sidney doodschoot is er ook geschoten op een synagoge in een andere Franse stad waar een dienst ter ere van het loofhuttenfeest gevierd werd. Het zou mogelijk gaan om losse flodders, maar bij de joodse gemeenschap zit de schrik er goed in. Dit is de zoveelste antisemitische aanslag op joden door moslims dit jaar. Eerder schoot Mohammed Merah ook al mensen dood waaronder een rabbijn en joodse kinderen voor een joodse school. Ook worden joden geregeld in elkaar geslagen en uitgescholden door moslims.

Anti joods geweld en Jodenhaat is steeds meer aan het groeien in Europa. Steeds meer Joden laten Europa achter en vluchten naar Israël.

Bron: NOS, Trouw, Joodsactueel

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: