Twee christelijke kinderen (10 en 9 jr) in Egypte opgepakt wegens ‘beledigen’ islam

Na al het het zinloze geweld van ‘gekwetste’ moslims over de hele wereld, wegens een ‘anti-islam filmpje’ is er inmiddels een nieuw dieptepunt bereikt. Twee coptische kinderen in Egypte zijn opgepakt, omdat ze ervan verdacht worden een koran te hebben verscheurd. De twee kinderen Nabil Nagy Rizk en Mina Nady Farag kunnen nota bene niet eens lezen of schrijven.

De vraag is hoe lang dit soort vreselijke dingen kunnen blijven gebeuren voordat het Westen opstaat en dit soort barbarisme veroordeelt. Het wordt tijd dat we dit soort Middeleeuwse praktijken een halt toeroepen, in plaats van de maker van een ‘anti- islam filmpje’ te veroordelen zoals de lafhartige EU parlementsvoorzitter Martin Schulz laatst deed. De enige mensen die een veroordeling verdienen zijn de extremistische moslims zelf, die elke gelegenheid aangrijpen om op een gewelddadige manier  uiting te geven van hun ‘gekwetste’ gevoelens.

Bron: De Trouw

Twee christelijke kinderen van 10 en 9 jaar zijn in Egypte opgepakt omdat zij de islam zouden hebben beledigd. Nabil Nagy Rizk en Mina Nady Farag zouden volgens een lokale imam Koranverzen hebben verscheurd, zo melden de Egyptische nieuwssite Ahram online en de Nederlandse journalist Jielis van Baalen.

Nabil Nagy Rizk en Mina Nady Farag zouden volgens een lokale imam Koranverzen hebben verscheurd, zo melden de Egyptische nieuwssite Ahram online en de Nederlandse journalist Jielis van Baalen.

Volgens de vader van een van de kinderen had het tweetal geen idee wat zij aan het verscheuren waren omdat zij niet kunnen lezen. De kinderen hadden de papieren gevonden toen zij op straat speelden. In afwachting van een onderzoek naar de zaak zitten de twee vast in de jeugdgevangenis van Beni Suef.

De imam die Nabil en Mina betrapte op het verscheuren van de verzen, nam het tweetal aanvankelijk mee naar de plaatselijke kerk zodat de priester hen kon straffen. De priester zag daar niets in, waarna de imam en drie andere dorpelingen naar de politie stapte.

De twee koptische kinderen zijn niet de eersten die afgelopen weken werden opgepakt wegens belediging van de islam. Zo werd eerder deze maand een leraar veroordeeld tot zes jaar cel wegens het plaatsen van aanstootgevende cartoons op Facebook. Een paar weken daarvoor werd een 25-jarige Egyptenaar gearresteerd omdat hij een link naar de film Innocence of Muslims of Facebook had gepubliceerd.

Image

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: