Menigte verbrand man levend omdat hij de koran zou hebben ontheiligd

Juli 2012

Een Menigte heeft in Pakistan een man levend verbrand omdat hij ervan werd verdacht een koran te hebben verbrand. De man werd na een aanklacht van godslastering gearresteerd door de politie en in het politiebureau verhoord. Als snel ging het verhaal als een lopend vuurtje door de stad heen en begon een woedende menigte de man bij het politie bureau op te eisen. Nadat de woedende menigte politie auto’s in de brand had gestoken bestormde ze het bureau en grepen ze het slachtoffer.

Het slachtoffer werd vervolgens bruut mishandeld en naar een kruispunt gebracht waar de koran verbranding plaats zou hebben gevonden. De woedende menigte goot vervolgens benzine over de man heen en stak hem in brand. Honderden mensen keken toe terwijl de man om hulp schreeuwde.

Volgens de politie was de man geestelijk gehandicapt omdat hij vreemd reageerde tijdens het verhoor. Er zijn geen arrestaties gemaakt.

Bron: Algemeen Dagblad  BBC

In Pakistan is het verboden om de profeet van islam Mohammed te beledigen en de koran te ontheiligen of te verbranden. Dit is strafbaar met de dood onder de godslastering wetgeving. Vanwege diezelfde wetgeving zitten christenen zoals Asia Bibi in de dodencel vanwege het beledigen van de islam.

Diezelfde godslasteringswet proberen de verenigde moslimlanden onder aanvoering van Pakistan elk jaar in te voeren bij de VN waardoor het wereldwijd een misdaad wordt om de islam te beledigen. Amerika gebruikt elk jaar zijn veto om het te voorkomen maar er komt een dag dat ze het erdoor krijgen. Pas op voor de VN dit is een gevaarlijke organisatie.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: