Afghaanse vrouw in het openbaar geëxecuteerd na beschuldiging overspel

Een lid van de Taliban heeft in een dorp vlakbij Kaboel een Afghaanse vrouw publiekelijk geëxecuteerd omdat ze ontucht zou hebben gepleegd. De vrouw zit geknield op de grond terwijl haar beulen een islamitisch gebed opzeggen. Een man loopt naar de vrouw toe en schiet haar vijf keer van achteren terwijl 150 man publiek juicht. De vrouw valt neer.

De menigte schreeuwt “het is de wil van Allah dat ze geëxecuteerd wordt”, en  juicht  “lang leven de Afghaanse mujahedeen(=het islamitische leger)”


Afghaanse authoriteiten zeggen dat de vrouw een sekspeeltje was van meerdere Taliban commandanten en dat ze ofwel romance had met deze commandanten of misbruikt werd door ze. Het lijkt er dus op dat de mensen met wie de vrouw ontucht zou hebben gepleegd de Taliban mensen zelf zijn geweest. Waarom worden de mannen dan niet geëxecuteerd?

Taliban betekend student van theologie. De Taliban zijn dus eigenlijk theologen in de islam en aangezien vrouwen executies en misbruik gebruikelijk waren voor de profeet van islam zijn het goeie studenten.

Bron: Reuters  Trouw

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: