14 mensen gedood bij zelfmoordaanslag 3 juli 2012 op kerk in Nigeria

Bijna aaneengesloten worden kerken door zelfmoordterroristen opgeblazen in Nigeria. Ditmaal zijn er tenminste 14 mensen bij om het leven gekomen. Een zelfmoordterrorist reed zijn auto de kerk waarna hij de auto liet exploderen in de hoop zijn maagden bij Allah in ontvangst te nemen. Wat is dit voor een godsdienst!!!

Het is vrijwel zeker dat de islamitische groepering Boka Haram(de Nigeriaanse mujahidien) achter deze aanslag zit. Boka Haram heeft pas nog in een verklaring gezegd dat ze 300 zelfmoordterroristen klaar hebben staan om alle christen uit te roeien.

bron: Persecution.org

Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat er door de hoofden gaat van de slachtoffers van islam wanneer de bom explodeert? Zie hieronder een verslag van een Nigeriaanse pastoor die een aanslag heeft meegemaakt. Dank aan Opendoors voor het artikel.

Ga allemaal liggen, het moet een bom zijn!

Voorganger aangevallen kerk vertelt over aanslag

Nigeria – “Het koor was aan het zingen en ik luisterde naar ze, terwijl ik me voorbereidde op de preek na het laatste lied. Plotseling kwam er uit het niets een geluid dat leek op een donderklap. Ik zag de muur van onze kerk opeens instorten. Meteen vulden dikke rook en vuur het hele gebouw. Metaal vloog in het rond. Ik schreeuwde: ‘Ga allemaal liggen, het moet een bom zijn!’” vertelt Mbami Godiya, voorganger van de Living Faith Church in het Noord-Nigeriaanse Yelwan Tudu.
Voor de derde zondag op rij hadden de christenen in Noord-Nigeria te maken met bomaanslagen. Op 3 juni werd de kerkdienst van de Living Faith Church wreed onderbroken toen een moslimextremist een autobom liet ontploffen. Dit gebeurde net buiten het kerkgebouw.
“Minutenlang bleven we met zijn allen op de vloer liggen. We riepen de naam van de Here Jezus aan totdat de rook minder werd. We gingen naar buiten en zagen overal lijken liggen. Waar ik ook keek, zag ik bloed. Dit was echt een zwarte dag.” Bij de aanslag raakten 20 mensen gewond en verloren 13 mensen het leven.

Jongeren de straat op
Kort na de explosie verzamelden christelijke jongeren zich en gingen ze de straat op. Ze besloten naar het kantoor van de gouverneur te gaan om te demonstreren vanwege de wrede dood van hun mensen.
Zonder dat de jongeren het wisten, waren er soldaten gestationeerd in de wijk. Op 100 meter van het gouverneurskantoor kwamen de jongeren de soldaten tegen. De soldaten gaven de jongeren het bevel naar hun huis terug te keren. Toen de jongeren dat niet wilden doen, opende één van de soldaten het vuur op de jongeren. Negen van de jongeren werden gedood, waardoor het totale dodental op 22 mensen uitkwam. Meer dan 20 jongeren raakten ernstig gewond.

Begrafenis
Meer dan 2.000 mensen woonden de begrafenis bij. Verschillende moeders die hun kinderen verloren hadden, vielen huilend van verdriet op de grond. Jongeren uit verschillende kerken kwamen en rouwden en dachten na over hoe ze de moorden konden wreken.

Oproep: neem geen wraak
Voorganger Pokti Lewi, voorzitter van de Christian Association of Nigeria (CAN) in de Bauchi-staat, kon zijn tranen niet bedwingen en benadrukte de noodzaak voor christenen om niet voor eigen rechter te spelen: “Geliefde jonge mensen, neem geen wraak, laat God het gevecht voeren. Wij kunnen jullie niet ondersteunen als je je nu gaat wreken. We hebben jullie nodig en jullie ons. Laten we alsjeblieft het kwaad bestrijden, maar niet de moslims.”

Open Doors helpt
Open Doors was als één van de eerste christelijke organisaties ter plekke om de slachtoffers te bezoeken. Medewerkers van Open Doors gaven verschillende van hen ook financiële steun om hun ziekenhuiskosten te betalen. Ook bezochten ze de twee getroffen kerken. De voorgangers vonden het erg fijn om hun verhaal te kunnen doen en waren blij met de steun die Open Doors hen en hun gemeenteleden gaf. Mbami Godiya gaf een reactie: “Het is een grote bemoediging voor ons dat jullie nu hier zijn. We zijn zo blij met jullie zorg. Wij bidden dat de Here God jullie werk zal zegenen.”

Gebedspunten

. De christenen in Bauchi hebben veel te verwerken door deze recente aanval en al de aanvallen uit het verleden.

. Veel christelijke jongeren zitten vol boosheid. Ze willen moslims aanvallen en doden.
. De Noord-Nigeriaanse Kerk heeft wekelijks te maken met bomaanslagen en aanvallen. Veel christenen zijn in de rouw en hebben trauma’s te verwerken.

Bron: www.opendoors.nl

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: