Weer aanslagen op kerken Nigeria

Deze zondag hebben moslimterroristen weer aanvallen uitgevoerd op twee kerken. In de stad Biu werden kerkgangers van de Brethren Chapel onder vuur genomen met automatische wapens, en in de stad Jos blies een zelfmoordterrorist zichzelf op voor de Christ Chosen Church of God kerk. De kerk is volledig met de grond gelijk gemaakt.


Foto eerdere aanslag op christenen

Er zijn zeker 8 doden te betreuren en er wordt gesproken over 48 gewonden. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen. De aanslagen zijn gepleegd tijdens de zondagsdienst.

Christenen zijn tegenwoordig bijna elke zondag het slachtoffer van aanslagen. Vorige week nog pleegde een zelfmoordterrorist ook al een aanslag op een kerk tijdens de dienst waarbij tenminste 12 kerkgangers omkwamen. De aanslagen op christenen worden gepleegd in het overwegend islamitische noordelijke deel van Nigeria.

De islamitische beweging Boka Haram heeft de aanslagen opgeëist. Boka Haram en andere islamitische organisaties willen de sharia invoeren in Nigeria en willen het noordelijke gedeelte van Nigeria zuiveren van christenen.


Aantal van de slachtoffers anti christelijke aanslagen kerst 2011

bron: Elsevier CNN

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: