Zelfmoord terrorist blaast zichzelf op in kerk Nigeria (Jihad tegen christenen)

Alweer!!!

Een zelfmoordterrorist heeft zondag zijn auto in een kerk gereden en zichzelf opgeblazen. Kerkgangers van de “Living Faith church” kwamen net naar buiten nadat de ochtenddienst was afgelopen. Zeker 12 mensen vonden de dood en 30 mensen raakten gewond. De explosie was zo zwaar dat het één van de kerkmuren beschadigd raakte en omviel bovenop kerkgangers die nog in het gebouw zaten.

De aanslagen zijn waarschijnlijk het werk van de moslimterroristen van Boka Haram, de Nigeriaanse tak van Al Qaida. Moslimterroristen plegen steeds vaker aanslagen op overheidsgebouwen en kerken. Alleen al in 2012 hebben moslimterroristen in Nigeria al 530 mensen vermoord.

Boka Haram en andere islamitische groeperingen in de regio zijn van plan alle christenen te verjagen of uit te roeien. Boka Haram heeft christenen in Januari zelf een ultimatum gesteld van drie dagen om te vertrekken uit het Noordelijke gedeelte van Nigeria. Zouden ze dat niet doen dan zouden de vernietigd worden. Dat dit niet een loos dreigement was blijkt wel uit de vele aanslagen die volgden op christenen.

Eerdere aanslagen op kerken in Nigeria:

Kerst 2011 Aanslagen tijdens kerst op verschillende doelen waaronder 4 kerken. 40 doden.
5 janurai 2012
Aanslag op kerk tijdens een dienst 6 doden waaronder de vrouw van de voorganger.
6 januari 2012 Aanslag op rouwende christenen die bijeen  waren voor de rouwbijeenkomst van slachtoffers van de aanslag op christenen één dag ervoor. 17 doden.
26 februari 2012 Aanslag op een kerk tijdens de zondagdienst 2 doden een vader en zijn dochter. De zelfmoordterrorist kon niet dichtbij genoeg komen met zijn auto anders waren er meer slachtoffers gevallen.
11 maart 2012 Aanslag op een kerk . 3 doden 40 gewonden.
8 april 2012 Aanlag op kerk tijdens Paasdienst. 50 doden, vooral onder taxichauffeurs en bedelaars die zich op het terrein voor de kerk bevonden.
29 april 2012 Aanslagen op 2 kerken. Minimaal 20 doden. De aanslag duurde een half uur en werd gepleegd met explosieven en geweervuur. Vluchtende kerkgangers werden achterna gezeten en doodgeschoten.

Maar hé wees gerust… Obama de president van Amerika heeft recentelijk officieel naar buiten gebracht dat de slachting van christenen in Nigeria totaal verkeerd begrepen wordt. Het zou volgens zijn administratie hoogstens gaan om geweld tussen etnische groepen over land eigendommen. Dus met andere woorden dit is weer één van de vele Afrikaanse burgeroorlogen slaap gerust verder. Nou meneer Obama, als dit allemaal om land zou gaan en etnische groeperingen vertel me dan waarom een islamitische groepering kerken aanvalt tijdens christelijke feestdagen en zondagdiensten. Vertel me dan eens waarom moslims zichzelf opblazen verwachtende in één klap bij hun maagden in het islamitisch paradijs te zijn. Obama is werkelijk geen vriend van de christenen dat moge duidelijk zijn.

Bron: Reuters NOS

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: