Egypte: 6 jaar celstraf christen voor het beledigen van de islamitische profeet Mohammed

6 jaar de bak in omdat je een discussie hebt over Mohammed en Jezus met een collega.

Bron Opendoors

Egypte – Een koptische christen in Egypte heeft ook in hoger beroep zes jaar gevangenisstraf gekregen vanwege ‘godslastering’. De rechtbank houdt het vonnis overeind dat de 49-jarige Makarem Diab de islam heeft beledigd en heeft aangezet tot sektarisch geweld.

Diab had met een collega gesproken over Jezus en Mohammed. “Het hele gebeuren was een doodnormale discussie”, zegt Ahmed Sayed Gebaly, de advocaat van Diab. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, maar elf dagen na het gesprek werd Diab ineens opgepakt wegens ‘godslastering’. Hij werd vier dagen vastgehouden. Op 29 februari werd Diab na een rechtszitting van tien minuten, zonder aanwezigheid van een advocaat ter verdediging, veroordeeld tot zes jaar cel.

Het beroep zou dienen op 16 maart, maar Diabs collega had een menigte op de been gebracht die buiten de rechtbank en later ook binnen voor overlast zorgde. De rechter hield vast aan de eerdere uitspraak, volgens advocaat Gebaly uit angst. Wel mocht Diab direct opnieuw beroep aantekenen en werd een nieuwe zitting gepland. Die werd gehouden op 5 april, maar de uitspraak bleef gelijk. “We hadden verwacht dat hij zou worden vrijgesproken, maar de wet is op de verkeerde manier gebruikt. We proberen wederom beroep aan te tekenen”, aldus Diabs advocaat.

Een dag voor de uitspraak tegen Diab werd een 17-jarige kopt tot drie jaar cel veroordeeld om vermeende godslastering. Gamal Abdou Massoud zou beledigende cartoons over de islam op zijn facebookprofiel hebben gezet. 

In één week twee mensen veroordeeld waarvan één minderjarige jongen die op facebook een cartoon heeft geplaatst. Is dit nu het resultaat van die geweldige Arabische lente?

Dus als je dit jaar nog een reisje boekt naar dit geweldige vakantie oord, pas dan wel een beetje op tijdens het getuigen over Jezus. Je zou zomaar kunnen verschijnen in de televisie serie LOCKED UP ABROAD

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: