Amnesty International luidt de noodklok: Moslimvervolging in Europa en Nederland

Ja nou gaat ie ff mooi wezen. Amnesty International, je weet wel die club die opkomt voor de mensenrechten wereldwijd luidt de noodklok over moslimvervolging in Nederland. Volgens Amnesty International worden moslims in Nederland gediscrimineerd en dan vooral in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Bron Volkskrant

Moslims in Nederland worden gediscrimineerd, vooral in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. De regering zou meer moeten doen om de vooroordelen tegen moslims weg te nemen. Dat stelt Amnesty International in het vandaag verschenen rapport ‘Keuzes en vooroordelen: discriminatie van moslims in Europa’.

De mensenrechtenorganisatie maakt zich onder meer zorgen over een katholieke school in Volendam, die een islamitisch meisje verbood een hoofddoek te dragen. De school stelde dat het verbod noodzakelijk was om de katholieke identiteit te bewaren, maar volgens Amnesty is een hoofddoekverbod niet passend voor deze doelstelling.

Boerkaverbod
Ook het voorgestelde boerkaverbod valt slecht. Een wetsvoorstel hierover werd in februari ingediend in de Tweede Kamer. Hoewel Amnesty stelt dat gezichtsbedekkende kleding in sommige situaties niet gewenst is, gaat een algeheel verbod een brug te ver. De organisatie roept de overheid en de Europese Commissie daarom op discriminatie tegen te gaan.

Wat krijgen we nou Amnesty? Jullie maken een heleboel poeha en als voorbeeld van de verschrikkelijke moslimvervolging geven jullie een incident op een school in Volendam en het boerkaverbod? Het boerka verbod, REALLY?

Dit maakt me werkelijk boos. Vooral omdat Amnesty een blinde vlek heeft als het gaat om christenvervolging. Op hun website staat niks over christenvervolging. En wanneer Amnesty christenen die vervolgt worden helpt noemen ze het niet bij deze naam maar vaak onrecht tegen minderheden. Nu kun je stellen dat Amnesty een neutrale organisatie is die opkomt voor alle mensen en geen groepering bij naam wilt noemen, maar nu hebben ze hebben ze het wel over de behandeling van moslims in Europa en in het bijzonder in Nederland.

Ik als christen ben diep en diep beledigd door de manier waarop Amnesty het leed van een Burka radicaal in Nederland (want boerka draagsters horen toch bij de radicale Salafistische islam), boven de massale christenvervolging in moslimlanden stelt. Dus omdat Nederland (wat mij betreft terecht) de Burka verbied zijn wij ineens moslimvervolgers, kom nou zeg.

Wanneer maakt Amnesty zich eens zorgen over de algemene behandeling van christenen in moslimlanden. Christenen in ALLE moslimlanden ondervinden discriminatie en onderdrukking. Van Turkije waar het bijna onmogelijk is om een kerk te bouwen tot Marokko waar evangeliseren bij wet verboden is en waar evangeliserende christenen zonder pardon gedeporteerd worden. Van Egypte waar christenen zwaar onderdrukt worden door de regering en de bevolking, en geen baan kunnen krijgen tot Saudi Arabië waar christenen….. sorry waar officieel geen christenen wonen en waar geen enkele kerk staat of ooit zal staan. Wat heeft Amnesty gedaan toen de hoogste religieuze leider van Saudi Arabië de omliggende landen opriep alle kerken af te breken? Waarom spreekt Amnesty zich niet uit over de christenvervolging die gaande is in Pakistan, Iran, Azerbeidzjan, Afghanistan, Iraq, Algerije, Koeweit, Indonesië, Malediven, Somalië, Ethiopië, Noord Nigeria, Sudan? Hier worden duizenden onderdrukt en gaan honderden christenen jaarlijks dood door christenvervolging. En dan durven jullie te komen met het BURKA verbod?

De blinde vlek van Amnesty wordt niet alleen door mij opgemerkt zie hier een stukje op het linkse Joop.nl.

Bron: Joop.nl schrijver Theo Brand

De blinde vlek van Amnesty International

De omvang en ernst van christenvervolging in het Midden-Oosten – maar ook elders – verdient  meer aandacht

Twee euro stopten wij in de collectebus waarmee een bevriende collectant van Amnesty International deze week aan onze deur kwam. Zelf ben ik al jaren lid en mijn vrouw donateur. Als twintiger koos ik bewust voor Amnesty. In de orthodox-christelijke omgeving waarin ik opgroeide, maakten veel mensen zich druk om vervolgde geloofsgenoten. Ze steunden Open Doors, een organisatie die opkomt voor onderdrukte christenen. Dat vond ik te beperkt: het gaat mij om alle mensen en hun rechten. Die mening ben ik nog steeds van harte toegedaan.

Christenen hebben het moeilijk in het Midden-Oosten. In veel Arabische landen, waar vaak ook intolerante vormen van de islam aanwezig zijn, verslechtert hun situatie. De in januari gepleegde aanslag op een Koptische kerk in Egypte met 23 dodelijke slachtoffers, was daarvan een dieptepunt. In Afghanistan riskeert de tot het christendom bekeerde Said Musa de doodstraf, zo meldt dagblad Trouw vandaag. Hoewel ik zelf christen ben, beschouw ik deze gebeurtenissen in de eerste plaats als schendingen van mensenrechten. Voor mij is dat een principieel punt, gebaseerd op een doorleefd universalisme.

Besteedt Amnesty International genoeg aandacht aan de positie van vervolgde christenen? Ik vermoed van wel, zeker als het gaat om de wereldwijde organisatie. Wat de Nederlandse afdeling betreft keek ik – na de aanslag in Egypte –reikhalzend uit naar ledenblad Wordt Vervolgd. En wat zag ik? Een artikel over een christelijke zendeling in Afrika die z’n hele leven al moslims probeert te bekeren. Zonder dat dit hem lukt, overigens.  Knullig. Alsof de redactie vooral wil zeggen: ‘Zie je wel, die domme christenen lokken het zelf uit’…………………

Ja hoor, ik ben dus politiek correct. Tot op het bot. En ik heb ook een genuanceerde kijk op de islam. Maak je geen zorgen. Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de Nederlandse afdeling van Amnesty International voor vervolgde christenen een blinde vlek heeft. De omvang en ernst van christenvervolging in het Midden-Oosten – maar ook elders – verdient  meer aandacht en een evenwichtiger benadering door mijn Amnesty-vrienden op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Lees volledige artikel hier

Amnesty jullie stellen mij behoorlijk teleur. Jullie organisatie gaat op deze manier moraal failliet. Ik zal mijn geld voorlopig niet aan jullie doneren! Ik geef mijn geld dan toch liever aan christelijke organisaties zoals OpenDoors.

Dat moslims en dan vooral Marokkanen last hebben van discriminatie daar kan ik zelf van getuigen. Ik als half Surinamer half Nederlander en het uiterlijk van een Marokkaan heb ook vaak teleurgesteld voor de discotheekdeur gestaan omdat ik niet naar binnen mocht vanwege mijn uiterlijk. Ik ben ook ooit ergens ontslagen vanwege racistische motieven van een leidinggevende. Het bedrijf waarbij dit gebeurd is heeft mij overigens wel excuses aangeboden toen dit uiteindelijk aan het licht kwam. Maar discriminatie in Nederland valt in het niets bij discriminatie in Moslimlanden!

Hier Amnesty ik geef je een lijst van de 50 grootste christenvervolgers ter wereld in 2011 van mensenrechten organisatie OpenDoors.  Zoals je kunt zien zijn bijna alle landen op de lijst moslimlanden. De overige 10 grootste christenvervolgers zijn 1 Hindoe land, 8 links- socialistisch/communistische landen en één linkse terreurgroep in Columbia.

Opendoors lijst christenvervolging 2011

 

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: