Aanslagen tijdens kerkdiensten in Afrika

Dit weekend zijn weer drie kerken in Afrika het slachtoffer geworden van islamitische aanslagen. Op zondag dode islamitische radicalen in Nigeria tijdens kerkdiensten tenminste 20 christenen.

Foto van kerk in Nigeria. Twee mannen ruimen de ravage op die de moslimterroristen hebben achtergelaten. Bloedplassen liggen nog op de vloer voor het altaar.

Bron Telegraaf

KANO –  Een aanslag tijdens twee kerkdiensten zondag op de campus van de universiteit in het Nigeriaanse Kano heeft tot dusver waarschijnlijk 20 mensen het leven gekost. Explosieven en geweervuur zorgden ook voor een nog onbekend aantal gewonden. Het precieze aantal (dodelijke) slachtoffers kon door de autoriteiten nog niet worden gegeven, maar getuigen en journalisten hebben een eerste inschatting gemaakt.

Eén dienst was in de buitenlucht en de andere trok mensen die ook deels buiten stonden. De aanvallers kwamen per auto en twee motoren. Ze gooiden zelfgemaakte bommen naar de kerkgangers en schoten vluchtende mensen neer.

De aanslag duurde een half uur. De verantwoordelijkheid ervoor is nog niet opgeëist.

Lees verder

Op dezelfde dag vond er ook een islamitische aanslag plaats op een kerk in Kenia. Tenminste 1 dode.

Foto Kenia: De kerk waar moslimterroristen tijdens de aanbiddingsdienst een handgranaat naar binnen hebben gegooid.

Bron Trouw

Door een aanval met een granaat is zondag in een kerk in de Keniaanse hoofdstad Nairobi een persoon overleden. Tien andere kerkgangers raakten gewond, meldde de Keniaanse politie.

De kerk staat in een arbeiderswijk. ‘Iemand gooide er een granaat naar binnen’, aldus een woordvoerder van de politie. ‘De gewonden zijn door kerkgangers naar verschillende ziekenhuizen gebracht.’

De aanslag is nog niet opgeëist. Eerdere aanslagen in het land werden door de regering gelinkt aan de radicaal islamitische beweging al-Shabaab. Die heeft Kenia op de korrel sinds het land vorig jaar militairen stuurde naar Somalië om daar te vechten tegen leden van deze beweging, die banden heeft met het terreurnetwerk al-Qaeda.

Lees verder

Walgelijk dit! Dit kan zo toch niet langer doorgaan? Nog niet zo lang geleden tijdens de Paasdienst in een kerk in Nigeria hebben ze dit ook al geflikt zie hier 50 doden. Dit is geen terrorisme meer dit is religieuze genocide! Christenen in Nigeria worden gewoon uitgeroeid en weggejaagd. Vooral in het Noorden van Nigeria waar de meeste moslims wonen is het voor de kleine groep christenen die daar nog wonen niet meer veilig. Niet voor niets is Nigeria volgens Opendoors het meest gevaarlijkste land om in te wonen als je christen bent.

Nu begint de religieuze genocide ook al in Kenia. Handgranaten worden in kerken gegooid en zoals het ernaar uitziet is dit pas het begin.

Deze incidenten staan niet op zichzelf. Zo werden er in 2011 tientallen kerken en huizen van christenen in Ethiopië in de brand gestoken door moslims zie hier en is Sudan al jaren bezig de christenpopulatie van wat nu Zuid Sudan is stelselmatig af te slachten en te onderdrukken.

De incidenten vinden vooral plaats op plaatsen waarop islamitisch Afrika grenst aan christelijk Afrika (zie landkaart hierboven). Zo is een land als Nigeria al verdeeld in een noordelijk(boven) islamitisch gedeelte en een  zuidelijk(onder) voornamelijk christelijk gedeelte. Dit zelfde gold tot voor kort ook voor Sudan. In het noorden(boven) van Sudan woonden vooral de moslims en in het zuiden(onder) van Sudan vooral de christenen. Na jarenlange onderdrukking en uitroeiing van de christenen is besloten Zuid Sudan onafhankelijk te maken. Ethiopië één van de meest oude christelijke landen ter wereld ligt ook op de grens met het islamitische deel van Afrika. Door bekering en immigratie van vooral Somalische moslims naar Ethiopië is de islamitische populatie enorm gegroeid naar wel 33 procent. Je kunt dus op je klompen aanvoelen dat als de groei van de moslim populatie nog verder toeneemt Ethiopië binnenkort een islamitisch land is.

Een ander Afrikaans land dat grenst aan het islamitische deel van Afrika is Ivoorkust. Toen dit land onafhankelijk werd in 1960 was het land vooral christelijk. Door de cacao productie werd het een redelijk welvarend land. Deze welvaart bracht ook de gebruikelijke luxe met zich mee, zo lieten ze stromen gastarbeiders halen uit aangrenzende moslimlanden zoals Mali om in het Noorden van Ivoorkust het werk te doen die zijzelf niet wilde doen. Deze moslimarbeiders groeiden behoorlijk in aantal waardoor er nu een islamitisch noorden is een een christelijk zuiden. Dit heeft al geleid tot veel strijd tussen de twee bevolkingsgroepen, en mijn vermoeden is dat Ivoorkust in de nabije toekomst net zo een brandhaard zal worden als Nigeria, Ethiopië, Sudan en Kenia.

Gedenkt toch onze broeders in de Heer die tussen deze brandhaarden inzitten. Bid voor hen die vervolgt worden. Je moet er toch zelf niet aandenken dat je heerlijk aan het aanbidden bent in je kerk en er ontploft ineens een handgranaat, of er komt een gewapende man binnen die allah akba begint te schreeuwen en de broeder of zuster die naast je zit neerschiet.

Dit is de harde waarheid! Dit is hoe christenen lijden in moslimlanden.

LET OP DEZE FILM KAN SCHOKKEND ZIJN. HET TOONT DE RAVAGE VAN DE KERK DIE IN AAN HET EINDE VAN 2010 DOOR MOSLIM EXTREMISTEN AANGEVALLEN IS. HET BEVAT BLOEDIGE BEELDEN VAN CHRISTENEN EN ZELFS EEN BABY DIE OMGEBRACHT ZIJN DOOR DEZE BEESTEN.

Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: