Universiteit in Londen wil alcohol op campus verbieden vanwege moslimgevoeligheid

De leiding van een universiteit in Londen heeft deze week het Engelse nieuws gehaald omdat ze mogelijk alcohol willen verbieden op het terrein van hun campus. Dit omdat alcohol voor moslimstudenten een immorele activiteit zou zijn, en daarom op sommige plekken van het terrein aan banden gelegd moest worden.

Vertaald uit artikel BBC en DailyMail: Professor Malcolm Gillies de “vice chancellor van London Metropolitan University” heeft  gezegd dat culturele gevoeligheid de reden is voor het voorstel. Hij stelde dat het drinken van alcohol een immorele activiteit is voor een groot deel van de studenten. De achtergrond van 20 procent van de studenten aan de universiteit is islamitisch. Veel van deze studenten komen van een cultuur die alcohol drinken als iets negatiefs ziet.

Professor Malcolm Gillies, the vice chancellor of London Metropolitan University, said “cultural sensitivity” was the reason behind the proposal.

He said drinking alcohol was an “immoral experience for a high percentage of our students”.

Prof Gillies said the backgrounds of students had changed and 20% of current students were Muslim.He added: “Many of our students do come from backgrounds where they actually look on [drinking] as a negative

Wat ik opvallend vind is dat de maatregel genomen word voor een minderheid van 20 procent. Dus omdat 20 procent van de studenten een islamitische achtergrond heeft moeten alle cafeetje en kroegen drooggelegd worden? Daarnaast zijn er toch echt wel mensen met een islamitische achtergrond die wel af een toe een biertje drinken, dus zal die 20 procent nog lager worden.

Vertaald uit artikel BBC en DailyMail: In ogenschouw nemend de hindernissen die veel moslimstudenten tegenhouden om mee toe doen in het hoger-onderwijs is dit (alcohol verbieden) een lage prijs.

Hier is het probleem voor London. De meerderheid van de studenten op de middelbare scholen hebben een moedertaal die niet Engels is. In andere woorden ze komen van een diverse etnische achtergrond(vaak islamitisch).

Als we 10 of 20 jaar verder kijken zien we dat in Londen die culturele waarden steeds belangrijker worden.

“Considering the barriers to participation in higher education that many Muslim students face this is an insignificant price to pay to ensure that all students can fully participate in university life.”

He added: ‘Here’s the problem for London. The majority of our students in London primary schools now have a home language other than English – in other words they come from a very diverse ethnic base.

‘As we go through the next 10 or 20 years in London, we are going to find these cultural values and their differences become more and more important in society.’

Met andere woorden. Londen moet zijn systeem aanpassen aan de islam/sharia omdat over 10 of 20 jaar er zoveel moslim studenten zijn dat de ze de cultuur in Londen en op de universiteiten zullen bepalen.

Vertaald uit artikel BBC en DailyMail: Professor Gillies zegt dat hij samen met de studentenraad zal werken naar gedeeltes op de campus waar alcohol verkocht mag worden en gedeeltes die alcoholvrij zijn. Verder denkt Professor Gillies dat er een tijd kan komen waarin de hele universiteit alcoholvrij zal worden.

Professor Gillies said he would work with the student body to move towards having areas on campus where ‘one serves alcohol and others don’t’, but could foresee a time when the university was an alcohol-free zone.

Het maakt niet uit of je nu voor of tegen alcohol bent, maar dit is het zoveelste voorbeeld van het aanpassen van de gebruiken in de Europa en Amerika aan islamitische gebruiken. Het stilzetten van fabrieken voor het islamitisch gebed, het niet meer mogen afrekenen van varkensvlees en alcohol bij een kassa die door een moslim bediend wordt (zie vorig artikel), het plaatsen van voetwaskraantjes bij vliegvelden zodat moslim taxichauffeurs zich kunnen wassen voor het gebed zijn allemaal tekenen dat we in Europa en Amerika steeds meer islamitisch worden.
Nu zullen sommige zeggen, ach wat maakt dat uit. Ik kan dan alleen dit zeggen. Kijk naar alle islamitische landen en kijk hoe men daar de minderheden behandeld. Als honden!! Noem mij één islamitisch land waar christenen dezelfde vrijheden hebben als moslims. Zelfs Turkije staat op de lijst van grootste christenen vervolgers ter wereld.

Bron: BBC en DailyMail

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: