Radicale moslims Tunesië eisen dat priester bekeerd tot de islam of de djizija betaald

Moslims van de Salafistische stroming hebben in het tot voor kort nog seculiere en gematigde Tunesië een priester van één van de weinige kerken in de stad Tunis opgeroepen de kruizen van de kerk af te halen en zich te bekeren tot de islam of de djizia (speciale belasting voor joden en christenen onder islam) te betalen. Het gebruik om niet moslims de keuze geven om zich te bekeren tot de islam of een extra belasting (djizia) te laten betalen is één van de fundamenten van de islam. Mohammed de islamitische ‘profeet’ deed dit zelf ook en staat  beschreven in de Koran.

Koran 9:29  Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de Djizia (belasting) met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

Met de mensen van het Boek worden in de islamitische theologie de christenen en joden bedoeld.

Salafist in Egypte predikt het salafistische evangelie met zwaard net als de profeet Mohammed dat deed.

De bedreiging van de priester is slechts een van de antichristelijke incidenten die de afgelopen dagen in Tunesië plaatsvonden. Eerder werd er ingebroken in een kerk waarbij vernielingen zijn aangericht en zijn er kruizen op een christelijke begraafplaats vernield. De Salafisten zijn van mening dat Tunesië een islamitisch land is en dat er geen plaats is voor kruizen in het straatbeeld. De Salafisten hebben zoveel moeite met de kruizen van de enkele kerken die Tunesië telt, dat ze zelf zover gaan dat ze vuilniszakken over de kruizen van de kerken plaatsen en de kerkleden oproepen de kruizen te verwijderen.

Ook de angst voor kruizen is een fundamenteel deel van islam. Volgens de islamitische theologie mogen moslims nooit bidden in een kamer waar een kruis aanwezig is. Verder leert de islamitische eindtijdtheologie dat de islamitische Jezus terugkomt om de christenen te vertellend dat hij altijd een moslim is geweest en eigenhandig alle kruizen van de kerktorens zal breken.

HHHMMM….. Wie waren er naast radicale moslims ook al weer nog meer bang voor kruizen???????????

Noooooo not cee cross…… I’m melting………………… i’m melting…………

Bron:

Businessnews Tunesie in het Frans en hier de vertaling GoogleTranslate

Jihadwatch

Jihadwatch 2

Alquds

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: