Minimaal 50 doden door aanslag op kerk Nigeria tijdens de paasdienst

Het begint inmiddels een traditie te worden voor jihadisten om kerkdiensten aan te vallen tijdens de voor christenen heilige dagen. De paasviering van de All Nations Christian Assembly Church werd bruut verstoord door een enorme knal op het moment dat het heilig avondmaal werd genomen tijdens de paasdienst.

Twee zelfmoordterroristen brachten voor de kerk hun auto’s tot explosie. Doordat beveiligers de auto’s eerder hadden tegengehouden bij een wegversperring konden de auto’s niet dicht genoeg bij de kerk komen om deze te vernietigen. De bommen gingen daarom af in de drukke straat voor de kerk waardoor vooral taximedewerkers en bedelaars het slachtoffer zijn geworden van de explosie. Volgens de laatste rapporten zijn er al 38 slachtoffers  te betreuren. De aanslagen van de islamitische beweging Boka Haram hebben al ruim 1000 levens gekost sinds 2009.

Beelden minuten na de aanslag. Let op beelden kunnen schokkend zijn en tonen dood en verderf!!!

Christenen zijn steeds vaker het slachtoffer van moslims die zich gegroepeerd hebben in de radicale jihadgroepering Boka Haram. Tijdens kerstmis lieten moslims ook al een bom ontploffen bij verschillende kerken, hierbij kwamen 44 mensen om het leven. Aanslagen door moslims op kerken komen in Nigeria steeds vaker voor. Hieronder een overzicht van een aantal aanslagen op Nigeriaanse kerken in de afgelopen periode:

25 december 2011 Bomaanslagen en beschietingen op 4 kerken tijdens de kerstdienst. Meer dan 40 mensen kwamen om het leven.

26 februari 2012 Zelfmoordterrorist laat auto ontploffen voor kerk. Een vader en zijn kind komen om het leven.

5 januari 2012 Moslims nemen kerkgangers onder vuur door via de kerkramen naar binnen te schieten. Hierbij komen 6 kerkgangers om het leven en 10 raken gewond. Onder de doden is ook de vrouw van de voorganger.

6 januari 2012 Moslims schieten 17 rouwende christenen dood in Nigeria. De Christenen waren bijeen om de doden van de aanslag op hun kerk de vorige dag (zie 5 januari 2012) te gedenken.

Dat islamitische aanslagen op kerken zich niet beperken tot Nigeria blijkt wel uit het feit dat wereldwijd het aantal islamitische aanslagen op kerken schrikbarend is gestegen. Vooral tijdens christelijke feestdagen wanneer de kerk het drukst is, slaan de jihadisten het liefst toe. Hieronder een overzicht van een aantal islamitische aanslagen op kerken buiten Nigeria:

1 november 2010  Moslims gijzelen kerk in Bagdad Irak waarbij 37 christenen en 7 militairen om het leven komen.

25 december 2010 Aanslag op kerk Filipijnen tijdens kerstdienst.

1 januari 2011 21 doden bij zelfmoordaanslag op een kerk in Egypte tijdens nieuwjaarsviering christenen.

21 april 2011  Aanslag verijdeld op kerk Indonesië. Een zeer zware bom van 150 kilo wordt gevonden die begraven is onder de gasleiding bij de ingang van een kerk. Vermoedelijk was het de bedoeling om de bom af te laten gaan tijdens de goedvrijdag dienst.

2 augustus 2011 Aanslag op kerk in Noord Irak

25 september 2011 Zelfmoordterrorist pleegt aanslag in een volle kerk op het Indonesische eiland Java. Meer dan 20 kerkgangers raakten gewond en de spijkers van de bom vlogen in het rond.

Overblijfselen van een drumstel van een Nigeriaanse kerk 26 december 2012

De behandeling van christenen in islamitische landen krijgt helaas vanuit het westen niet of nauwelijks aandacht. Waar de meeste kranten en journaals de aanslagen steevast beschrijven als sektarisch geweld, of etnische spanningen kun je bij zoveel aanslagen op christenen in verschillende moslimlanden volgens mij wel spreken over een religieuze zuivering. Dit zijn geen individuele gevallen meer!!! Dit is puur jihad tegen christenen en het christendom.

Bron:

BBC

Trouw

Updates:

Inmiddels wordt het dodental op meer dan 50 geschat.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: