Islamitische oerknal: Wetenschapper bij oerknal instituut CERN werkte ook aan een ander soort knal

Veel verdedigers van islam beweren stellig dat islamitisch terreur de oorzaak is van armoede en ongelijkheid. Mijn vraag aan hun is waarom er dan zoveel hoogopgeleide en welvarende moslimterroristen zijn. Bin Laden was bijvoorbeeld een miljonair voordat hij een jihadist werd. Mohammed B was een HBO student en nu dan weer het nieuws van een Frans Algerijnse wetenschapper die werkte bij het prestigieuze CERN laboratorium waar alleen de slimste natuurkundigen werken.

Een Franse wetenschapper die bij de Europese deeltjesversneller (CERN) de oerknal wilde nabootsen, werkte ook aan een ander soort knal. Adlene Hicheur wordt ervan verdacht terreuraanslagen te hebben voorbereid. Daarom begon donderdag in Parijs het proces tegen hem.

De Algerijns-Franse Hicheur werd in oktober 2009 gearresteerd. Dat gebeurde in het huis van zijn ouders, niet ver van de deeltjesversneller op de grens van Frankrijk en Zwitserland. In de woning vond de politie radicaalislamitische geschriften. Bovendien zou Hicheur in e-mails met een handlanger hebben gesproken over mogelijke doelen. Een daarvan was een legerbasis vlakbij de deeltjesversneller. Hicheur zei bovendien dat hij bereid was ‘actief te worden in Frankrijk’. Toch is er volgens zijn advocaat ‘geen enkel bewijs van het begin’ van terreurplannen.

Het terreurproces tegen Hicheur komt kort na een golf aanslagen in en rond het Zuid-Franse Toulouse. Een jonge Algerijnse Fransman schoot daar zeven mensen dood, onder wie drie jonge kinderen. De dader zei dat hij lid was van terreurorganisatie al-Qaeda. Na een lange omsingeling van zijn huis schoot de politie hem vorige week donderdag dood.

Bron: Algemeen Dagblad

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: