Moslims verstoren Christelijke bijeenkomst op Java

Voor de zoveelste keer zijn de Christenen in Indonesië het slachtoffer van moslim vervolging. Het grootste moslim land ter wereld heeft de afgelopen jaren last van een steeds radicaler wordende islam.

Indonesië – Leden van een islamitische beweging hebben op het Indonesische eiland Java een christelijke bijeenkomst verstoord. De aanvallers vielen in de stad Bandung een hotel binnen waar de christenen bijeen waren.

De groep moslims dacht dat christenen moslims aan het dopen waren in het zwembad van het hotel. De islamitische beweging waar de aanvallers bij hoorden, Pagar Aqidah, ziet zichzelf als ‘beschermer van de islam’. De leden voeren een keiharde strijd tegen mensen die moslims proberen te bekeren tot een ander geloof en tegen het christendom in het bijzonder.

Bron: OpenDoors

Kerken die in brand worden gestoken, jihadisten die voorgangers neergesteken, bomaanslagen, het is helaas steeds meer de nieuwe realiteit aan het worden in Indonesië.

Voor mij is het onbegrijpelijk te bedenken dat een Indo een radicaal islamist kan zijn als ik naar de Indo’s en Molukkers in mijn omgeving kijk. De Indonesiërs hieronder lijken toch in geen miljoen jaar op onze Wibi Soerjadi’s of op onze Lonnie’s? De geest van islam kan blijkbaar ieder mens omtoveren tot een monster!!!

Dat aanvallen op Christenen in Indonesië vaak slechter aflopen dan bovenstaand bericht bewijst de aanval op 4 schoolmeisjes in 2005 wel. Op de foto hieronder staat Novianna Malewa. Ze is de enige overlevende van een aanval van moslims op vier christelijke meisjes(tussen de 15 en 17 jaar oud) die op weg naar school waren. De jihadisten vielen de meisjes met zwaarden aan waarbij Navianna ernstig gewond raakte aan haar nek en haar gezicht. De andere drie meisjes werden onthoofd, en hun hoofden werden vlakbij een kerk gelegd met een brief waarop stond dat er nog eens honderd kinderen vermoord zouden worden.

Indonesië lijkt dus hard op weg een radicaal islamitisch land te worden, waarbij minderheden steeds meer te maken gaan krijgen met ernstige vervolging.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: