Moeten we de rebellen in Syrië steunen, ook als deze christenen vervolgen?

De stad Homs is officieel gezuiverd van Christenen. Christenen hebben onder druk en uit angst voor de Syrische rebellen massaal de stad Homs verlaten. Christenen vrezen dat wanneer Assad valt zij het slachtoffer zullen worden van de Soennitische Syrische rebellen.

DI 27 mrt 2012 | 14.20 Kerknieuws.nl
Bijna alle christenen uit de Syrische stad Homs zijn voor geweld en vervolging op de vlucht geslagen……

De massale uittocht van meer dan 50.000 mensen naar dorpen en steden in de omgeving, volgt op berichten dat christenen in Homs door ‘fanatici’ zijn gemolesteerd en uit hun woningen verjaagd. De hulporganisatie Kerk in Nood, die vandaag bekend maakte een noodfonds ter waarde van € 80.000 voor voedsel en onderdak beschikbaar te hebben gesteld, kreeg te horen dat 90 procent van de christenen Homs heeft verlaten.

De uittocht, die grotendeels in de afgelopen zes weken plaats vond, maakt deel uit van wat betrouwbare nieuwsbronnen omschrijven als een ‘aanhoudende etnische zuivering van christenen’ door militante Islamitische groepen die in contact staan met Al Qaeda. Tot nu toe herbergde Homs een van de grootste christelijke bevolkingsgroepen in het land en volgens Kerkelijke bronnen hebben deze gelovigen het zwaarste geweld te verduren gekregen. Zij zijn op de vlucht geslagen naar dorpen in de bergen, soms wel 50 kilometer ver.

Naar verluidt hebben Islamisten in Homs de wijken Hamidiya en Bustan al-Diwan uitgekamd en christenen uit hun huizen verjaagd zonder hun gelegenheid te geven iets mee te nemen. Volgens andere bronnen, zouden christenen hun woningen vrijwillig hebben verlaten om anderen gelegenheid te geven zich daar tegen geweld te beveiligen.

Kerk in Nood biedt ook hulp aan gezinnen die slachtoffer werden van een autobom die op 18 maart in de christelijke wijk van Aleppo tot ontploffing werd gebracht, vlak bij de Bonaventura kerk van de Franciscanen.
Mgr. Antoine Audo s.j., de bisschop van Aleppo, die het toezicht op het hulpprogramma heeft, zei aan Kerk in Nood: “De mensen die we helpen, zijn doodsbang. Ze weten niet wat de toekomst voor hen inhoudt. Ze zijn bang dat ze hun huizen niet meer terug krijgen. Het is van het allergrootste belang dat we doen wat we kunnen om deze mensen te helpen.”

Bron: Kerk in Nood via Kerknieuws

Moeten we de rebellen in Syrië steunen als deze Christenen vervolgen? Ik zeg nee!! Steun geen Salafisten en steun geen Moslim Broederschap, deze zullen Syrië tot een radicaal islamitisch land maken en de Christenen en andere minderheden nog erger vervolgen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: