Jihad in Mali

In Mali heeft het leger vorige week een coup gepleegd omdat ze van mening waren dat de president ze te weinig middelen gaf om het land te verdedigen tegen moslim rebellen. De anarchie die door deze coup is ontstaan lijkt nu juist de moslim rebellen meer ruimte te hebben gegeven. Ze nemen steden over en planten de islamitische vlag.

Bron: NOS

…Volgens inwoners van Timboektoe hebben islamitische strijdgroepen er de vlag geplant.(JIHAD VLAG)

Ook uit de andere steden, Kidal en Goa, komen geluiden dat extreem-islamitische groepen het voor het zeggen hebben. Winkeliers zeggen dat ze posters moeten verwijderen van ongesluierde vrouwen. In de stad Kidal wordt door de radiostations geen muziek meer gedraaid, vertelde een inwoner aan het persbureau Reuters. De mensen mogen er ook geen westerse kleding meer dragen…

Kadhafi

Bovendien zijn de Touareg-rebellen sterker dan ooit, vooral door de val van Kadhafi in Libië vorig jaar. Kadhafi gebruikte veel Touaregs als huurlingen. Na zijn val keerden ze terug naar Mali, met grote aantallen zware wapens, zoals raketwerpers.

Daar sloten ze zich aan bij de Touareg-rebellen van de MLNA, de beweging voor de bevrijding van de Azawad, het officieuze thuisland van de Touareg. Volgens de International Crisis Group werken die samen met een radicale gewapende groep, die de sharia-wetgeving wil invoeren. Deze Ansar Dine zou nu in de bezette steden al meteen strenge maatregelen nemen.

Al-Qaida

En dan is er ook nog al-Qaida in de Maghreb (Aqim), die het noorden van Mali al geruime tijd terroriseert. Deze organisatie heeft zeker negen buitenlanders ontvoerd, onder wie een Nederlandse toerist…….

Al-Qaida Mali toont gijzelaars. Één van de gijzelaars in een Nederlander.

Islam is aan het oprukken in de wereld. Gematigde Islamitische landen worden in korte tijd streng islamitisch. Rebellen nemen hele landen over en de sharia wordt ingevoerd. De snelheid waarin deze dingen gebeuren verbaast zelfs mij af en toe nog.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: