Joodse man vermoord in Marokko

De Marokkaanse media heeft afgelopen maandag gerapporteerd dat er in de noordelijke stad Fez een Joodse man is vermoord. De man die alleen bekend stond als “Benjamin” is met een hamer op het hoofd geslagen. Het slachtoffer  is onderweg naar het ziekenhuis overleden. Van de dader is nog geen spoor te bekennen.

Ondanks het feit dat er niks meer over deze zaak naar buiten is gebracht, kan dit best weer een van de zoveelste antisemitische aanslagen zijn. Om er maar een aantal te noemen: de afschuwelijke marteling en moord van Ilan Halimi door islamitische jongeren, de verijdelde aanslag op een synagoge in Italië, de bestorming van de Israëlische ambassade in Egypte, de vernietiging van de synagoge in Tunesië tijdens de ‘Arabische lente’ en zeer recentelijk de moord op 4 Joden in Toulouse door Mohammed Merah.

Het is duidelijk dat het eeuwenoude monster  antisemitisme weer in alle hevigheid naar boven komt. Steeds meer Joden verlaten Europa en emigreren naar Israël. Als de situatie zo blijft zullen er geen Joden meer overblijven Europa. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika wonen ook praktisch geen Joden meer na de jarenlange vervolging door de moslims. Velen weten  niet eens dat Marokko eens een florerende Joodse gemeenschap had van 2000 jaar oud. Dankzij eeuwenlange vervolging, discriminatie en moordpartijen op Joden in Marokko leven er nu nog slechts 3000 Joden in Marokko. Voor een iets uitgebreider overzicht over de geschiedenis van de Joden in Marokko zie Wikipedia.

Zie ook: Wat is er met de Joden in Irak gebeurd?

bron: Ynetnews.com

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: