Libanon: Arabieren mishandelen zwarte werkster

Dat slavernij in de Islamitische wereld nog lang niet is afgeschaft bewijst de volgende video maar weer. Een Ethiopische werkster wordt op straat bruut mishandeld wanneer ze op de vlucht is voor haar Arabische werkgever/meesters.

.

De Ethiopische werkster was gevlucht van haar werkplaats en probeerde de Ethiopische ambassade te bereiken. Ze werd op klaarlichte dag door haar werkgever mishandeld en met bruut geweld zijn auto in geduwd. De dader is inmiddels opgespoord. De Ethiopische werkster blijkt helaas vorige week zelfmoord te hebben gepleegd.

Foto: Dader Ali Mahfouz

Mishandeling, verkrachting en moord op buitenlandse werksters komt veel voor in de Arabische wereld. Vooral in Saudi Arabië worden er jaarlijks honderden vooral Aziatische werksters slachtoffer van bruut geweld en moord. In Saudi Arabië is de slavernij pas in 1962 afgeschaft. Zwart Afrika was het grootste slaven reservoir van de moslim wereld. Anders dan westerse slavernij werden vooral vrouwen en kinderen als slaven gehouden. De afschaffing van de slavernij wordt nu vooral gecompenseerd door goedkope werksters uit Azië en Afrika.

Bron:

MSNBC

Atlasshrugs

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: