Belangrijkste religieuze leider van Saudi Arabië “vernietig alle kerken in de regio”

Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah de grootmoefti en belangrijkste religieuze leider van Saudi Arabië heeft deze week opgeroepen alle kerken in de regio/Arabische schiereiland te vernietigen. Deze uitspraak deed hij in een reactie op een wetsvoorstel dat door de Koeweitse minister Osama Al-Munawer in het Koeweitse parlement is ingediend, waarin staat dat alle kerken in Koeweit vernietigd moeten worden en er geen nieuwe kerken gebouwd mogen worden.

Foto: Sheikh Abdul Azis bin Abdullah

Sheikh Abdul Azis bin Abdullah is niet zomaar een schriftgeleerde maar één van de belangrijkste leiders van de islamitische wereld. Veel christenen in het Midden-Oosten vrezen daarom dat deze uitspraak moslims ertoe aan zal zetten kerken te vernietigen. De Sheikh baseert  zijn uitspraken op uitspraken van de islamitische profeet Mohammed die staan opgetekend in de Hadith.

In Saudi Arabië zelf bestaan er geen kerken en is het verboden deze te bouwen. In de andere landen op het Arabisch schiereiland zoals Koeweit, Oman, Qatar, en Dubai bestaan er wel een aantal kerken. Deze worden vooral gebruikt door buitenlanders die in deze landen werken.

Vanuit het westen blijft het helaas maar zoals verwacht angstvallig stil. Dit is niet alleen laf en hypocriet maar ook zeer gevaarlijk. Zo quote de Volkskrant een stuk uit de Washington Times:

‘Uitspraken als deze negeren, geeft het signaal af dat radicalen hun visie zonder enige consequentie kunnen opleggen. (…) Als leden van het islamitische establishment oproepen tot een religieuze equivalent van etnische zuiveringen, zou de leider van de vrije wereld hierop moeten reageren omdat hij anders riskeert dat de onderdrukking die volgt, door hem is gelegitimeerd.’

Met andere woorden door niks te zeggen legitimeren we het wangedrag van deze radicale moslims. Dat regeringleiders hier niks aan doen is één ding maar dat christenen niet wakker worden en de koffie eindelijk gaan ruiken is nog het meest te betreuren. Er wordt opgeroepen alle kerken te vernietigen in de regio!!! Denk eens na, wat zou er gebeuren als de paus vandaag of morgen ineens oproept alle moskeeën in Italië en omstreken te vernietigen. De wereld zou te klein zijn. Duizenden moslims zouden de straat opgaan en met geweld onschuldige mensen gaan onthoofden zoals we hebben gezien in Afghanistan na de Koran verbranding.

Islamitische wereld met rechts het Arabische schiereiland

Bron:

De Volkskrant

RaymondIbrahim.com

Arabianbusiness.com

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: