Aanslag op moskee België

Gisteravond is in Brussel een aanslag gepleegd op een sjiitische moskee in de wijk Anderlecht. Een man van rond de 30 jaar drong maandagavond met een mes en een bidon benzine de Rida moskee binnen. Binnen begon hij “salafistische” leuzen te schreeuwen en begon hij brand te stichten. Bij de aanslag kwam de 46-jarige imam Abdallah Dadou een vader van vier om het leven. Twee andere bezoekers raakte gewond, één door verstikking en de andere door messteken.

De man vermoedelijk een van Marokkaanse afkomst wilde angst zaaien onder de sjiitische gemeenschap in België uit wraak voor het geweld dat de Syrische president Assad pleegt tegen delen van Syrië. De dader heeft de sjiitische gemeenschap aangevallen omdat Assad een aanhanger is van de alevitische stroming van islam dat weer een deel is van de sjiitische stroming.

Aanvallen op sjiitische moslims door soennitische moslims komen de laatste tijd steeds vaker voor. Vooral in Pakistan en Iraq worden wekelijks zelfmoordaanslagen gepleegd op moskeeën en wijken van sjiieten. Sjiieten wonen vooral in Iran, Iraq en Pakistan en zijn een minderheid in de moslimwereld. Dit geweld is nu blijkbaar ook overgewaaid naar Europa.

De ruzie tussen de soennieten en de sjiieten bestaat al sinds de dood van de islamitische profeet Mohammed en is begonnen door een twist over de opvolging van Mohammed.

Een soeniet van de salafistische stroming te herkennen aan de lange baard(niet de dader)

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: