Zelfmoordaanslag tijdens kerkdienst

Twee weken na de laatste zelfmoordaanslag op een kerk in Nigeria is er afgelopen zondag weer een aanslag gepleegd. Dit keer op een kerk in Jos terwijl de zondagdienst volop in gang was. Waarschijnlijk zit de islamitische groepering Boka-Haram achter de aanslag. Deze groepering eist dat de sharia in heel Nigeria wordt ingevoerd en heeft aangekondigd dat ze een oorlog tegen de christenen zullen ontketenen.

Foto: Eerdere bomaanslag op Nigeriaanse kerk

Artikel bron: NOS

Drie doden bij aanslag Nigeria
Toegevoegd: zondag 11 mrt 2012, 15:49

Bij een zelfmoordaanslag op een kerk in Nigeria zijn zeker drie mensen omgekomen. Een auto ontplofte vanochtend bij een katholieke kerk in de stad Jos, in het midden van Nigeria.

In sommige berichten wordt gesproken over tien doden, onder wie militairen die bij de kerk op wacht stonden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar in het verleden pleegde de radicale islamitische groepering Boko Haram verscheidene aanslagen op onder meer kerken. Twee weken geleden kwamen bij een aanslag van Boko Haram op een andere katholieke kerk in Jos drie mensen om en raakten er veertig gewond.

In januari riep president Goodluck Jonathan de terreurgroep op om te komen onderhanden en zijn eisen bekend te maken. Boko Haram zegt dat er geen sprake kan zijn van onderhandelingen zo lang zijn leden worden gedood.

UPDATE 13 maart

Na de aanslag hebben christelijke jongeren uit wraak moslims aangevallen. Er zijn zeker 10 doden gevallen. Naast het feit dat dit nu precies is wat Boko-Haram wilt bereiken, namelijk een oorlog tussen de christenen en moslims, is het ook triest voor de  onschuldige slachtoffers van deze aanval.

Update 13 maart

Niet lang na de zelfmoordaanslag op de kerk zijn er elders in de stad 3 christenen doodgeschoten door moslim terroristen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: