Massa afslachting van EMO jongeren in Irak

We kennen ze hier in het westen als hippies, rockers of zoals ze tegenwoordig heten emo’s. Jongeren die zich excentriek kleden naar rock luisteren en meestal geen vlieg kwaad doen. In Irak echter worden ze massaal afgeslacht door islamisten, alleen om het feit dat ze een alternatieve kledingstijl hebben.

Artikel uit de Volkskrant

Knokploegen maken jacht op Iraakse emo’s

Iraakse emo’s moeten vrezen voor hun leven nu knokploegen steeds vaker jacht op hen maken. Veel Irakezen verslijten de vaak androgyn uitgedoste leden van de subcultuur voor homoseksuelen.

Het Iraakse ministerie van binnenlandse zaken schat dat de afgelopen zes weken zeker 58 jongeren die zich ‘emo’ noemden op brute wijze zijn omgebracht. Veel slachtoffers werd volgens ooggetuigen en mensenrechtenactivisten met betonblokken de schedel ingeslagen.

Dodenlijst
Onlangs dook een dodenlijst op met de namen van 33 ‘emo’s’ en hun woonadressen die in de sjiitische wijk Sadr City de ronde deed. Het briefhoofd toont twee pistolen en een tekst uit de Koran over de genade en barmhartigheid van God. Daaronder volgt een ijzingwekkend dreigement. ‘We waarschuwen elke zedenschender in de sterkste bewoordingen. Als je niet afziet van je smerige handelswijze zullen de islamitische strijders de straf van God over je voltrekken.’

De naam emo, een verkorting van ‘emotional’, wordt in het Westen veelal gebruikt voor jongeren met een voorliefde voor alternatieve popmuziek, die zich steevast in het zwart kleden en zich tooien met buitenissige kapsels en vaak extravagante make-up.

Veel Irakezen zijn ervan overtuigd dat emo’s homoseksueel zijn. Homoseksualiteit is in Irak een groot taboe, en is door de Koran expliciet verboden. Islamitische knokploegen voeren al jaren ‘eermoorden’ op homoseksuelen uit om naar eigen zeggen de zeden van de gemeenschap te beschermen.

De radicale sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr heeft zich zaterdag over de reeks gruwelmoorden op emo’s uitgesproken. Hij veroordeelde het geweld en riep zijn volgelingen op ‘de plaag’ die emo’s vormen te bestrijden binnen de grenzen van de wet.

Bron: Volkskrant

Een van de Iraakse jongeren die gedood is omdat hij een ‘emo’ haarstijl zou hebben.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: