Jihad tegen Kenia

De zoveelste aanslag in Kenia; Het land dat de afgelopen jaren relatief weinig te maken heeft gehad met islamitisch terrorisme lijkt nu dan toch in oorlog te zijn met islam. Sinds troepen van de islamitische Al -Shabaab (Arabisch voor de jeugd) beweging van buurland Somalië steeds vaker de grens over staken naar Kenia om daar toeristen te kidnappen, is Kenia een tegenaanval begonnen om Al -Shabaab te stoppen. Sindsdien is er elke maand wel een aanslag op een volle kerk of bar in Kenia. Meestal worden er vanuit auto’s handgranaten in de menigte gegooid om zoveel mogelijk doden te veroorzaken.

Afrika is overigens steeds vaker het toneel van islamitisch terreur, ook landen als Nigeria, Sudan en Ethiopië hebben last van terreuraanslagen

Artikel Telegraaf

Zaterdag 10 maart 2012

Doden en gewonden bij aanslag Nairobi

NAIROBI –  Bij een aanslag met explosieven op een bushalte in hartje Nairobi zijn zaterdag zeker 5 doden en bijna 60 gewonden gevallen. Volgens het Keniaanse Rode Kruis is de toestand van 7 gewonden kritiek.


Volgens ooggetuigen zijn vanuit een passerende auto handgranaten in de wachtende menigte gegooid. Het was de eerste terreuraanslag in de hoofdstad van de grootste economie van Oost-Afrika sinds oktober. Toen namen moslimterroristen wraak voor de Keniaanse interventie in Somalië. Kenia strijdt in het buurland tegen de radicale al-Shabaabmilitie, die banden heeft met terreurnetwerk al-Qaeda. MYC, een Keniaanse jeugdbeweging met banden met al-Shabaab, twitterde zaterdag: „Ontploffingen in Nairobi… er volgt meer.”

De aanslag van zaterdag is de dodelijkste in Nairobi sinds 1998. Toen kwamen 213 mensen om het leven en vielen er 5000 gewonden, toen al-Qaeda de Amerikaanse ambassade opblies.

zie ook:

Bloedig weekend voor Afrikaanse christenen

Twee aanslagen Nairobi binnen 24 uur

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: