Een foto zegt soms meer dan duizend woorden…..

Man gekruisigd in Jemen (2012)

Soera 5 vers 33 De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.

Op 17 december 2010 stak  de Tunesische fruitverkoper Mohamed Bouazizi zichzelf in brand. Deze tragische gebeurtenis kenmerkt het begin van de opstanden in de Arabische wereld. De media smulden ervan en doopten de opstanden liefkozend tot de ‘Arabische lente’. Duizenden Arabieren gingen in Tunesië, Libië, Egypte, Jemen, Bahrein en Syrië de straat op, ze eisten het aftreden van de dictators en wilden democratie en vrijheid. Hoewel democratie en vrijheid ongetwijfeld het uitgangspunt is geweest voor een aantal jonge Arabieren, is de werkelijkheid een stuk grimmiger. De Westerse definitie van democratie en vrijheid is heel anders dan die in het Midden -Oosten. De media heeft vele afschuwelijke feiten verzwegen die plaats vonden tijdens de ‘Arabische lente’ zoals aanrandingen, verkrachtingen en moord van vrouwelijke journalisten. Daarnaast de martelingen en onthoofdingen van vermeende Gadafi strijders, verbrandingen van kerken en mishandelingen en moord op christenen.

Ongeveer een jaar na dato ‘reality kicks in’. In de landen waar de “Arabische lente” begonnen is nemen radicaal islamitische partijen het land over. Als eerst werd in het sterk seculiere Tunesië  de islamisten partij Ennahda de grootste. In Egypte greep de radicaal islamitische Moslim Broederschap de zegen, gevolgd door de nog radicalere salafisten van AL-NUUR (vertaling het licht). In Libië zijn we allemaal getuigen geweest van de afslachting van Gadafi en is inmiddels de sharia ingevoerd. In Jemen hebben verschillende groeperingen delen van het land overgenomen. Zo zijn hele gebieden in handen gekomen van Sjiitische militanten en groepen als Al-Qaida en Anshar Sharia. De laatste Anshar Sharia heeft grote gedeeltes van Jemen overgenomen en daar een eigen staat met eigen rechtssysteem opgericht. In deze gebieden is de sharia ingevoerd en de enige wetgeving. De gekruisigde man op de foto die dit jaar genomen is, is een van de slachtoffers van de sharia. De man zou volgens Anshar Sharia een spion zijn geweest voor de Amerikanen. De Sharia leert dat degenen die oorlog voeren tegen Allah en Mohammed (zijn boodschapper) gestraft moeten worden door bijvoorbeeld kruisiging Koran Soera 5 vers 33.

bron: Afrah Nasser

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: